donderdag 19 oktober 2017

Oona jurk en Billie voor Dieuwke

Kennen jullie dat? Een lijstje maken met de patroontjes die je zeker nog wil/moet naaien. 
Ik heb altijd zo een lijstje liggen per kind, ik vind dat handig voor mezelf om alles op te lijsten.
Meestal probeer ik dat mooi op te stellen en te volgen in functie van wat ze nodig hebben. Maar dan ineens komt er altijd wel iets bij en nog iets en dan nog iets .... Jullie kennen dat wel ;-)
Wel, toen de laatste nieuwe la maison victor in de bus zat, was het weer van dat. Er kwam iets bij op mijn lijstje en dat werd eigenlijk direct bovenaan gezet.

De Oona jurk; een overgooier, zoals je er nu heel wat ziet passeren in de AW 17/18 collecties. Een tof model dat je evengoed zelf kan maken.

Ik had ooit eens een stof gekocht bij la maison victor, die eigenlijk zou dienen voor een jurk voor mij, maar dat is er nooit van gekomen. (Iets van 'eerst de kids en dan pas mezelf'). Toen ik op zoek ging in mijn stoffenkast naar een stofje voor de Oona jurk, zag ik deze liggen en ik zag daar direct deze jurk in.
Ik ging aan de slag ...
Normaal gezien hou ik me zo goed als altijd aan de meegeleverde werkwijze, maar deze keer deed ik dat niet. De rits en de knoopsgatelastiek vond ik overbodig en dus liet ik die weg, ik maakte er een gesloten tailleband van en stak er een gewone elastiek in, afgemeten op Dieuwke. Perfect!
Achteraan werkte ik de riemen af met kam snaps, dat zijn mijn favoriete knopen, je hebt ze in alle kleuren en de kids krijgen ze zelf open en toe, ideaal.
Ik wou er eigenlijk 2 per riem, dan had het kind nog wat marge, maar ze zit nu al in de laatste, een misrekening van mij dus, maar ze zal (moet) er zeker nog even in kunnen.Sweaters en longsleeves heeft ze zeker niet te kort, maar toch maakte ik er nog een nieuwe sweater bij, dan pas was ik content en zij ook ;-)
Ik had nog een restje liggen van een zachte french terry van see you at six, ik maakte daar eerder al een sweater uit voor Nathan en nu heeft Dieuwke dezelfde, enkel een ander patroon. De Billie van zonen 09. Opnieuw deed ik een aanpassing, ik maakte de trui korter en naaide er een bredere heupboord aan. Gewoon omdat ik dat tof vond :-)
Voila en zo heeft het kind weer een nieuwe outfit voor de herfst. 
Een outfit die bovendien volledig Belgisch is en perfect in het thema Stik Belgique past van vriendin Flaflinko die haar 5de naai-verjaardag viert.

Patroon jurk: Oona jurk uit la maison victor
Patroon sweater: Billie van Zonen 09
Stof jurk: la masion victor
Stof sweater: 'Flags' van See you at six

2 opmerkingen:

  1. Prachtige foto's en een mooie creatie voor Dieuwke. Leuk geschreven 😊

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Alweer zo mooi gedaan, ge zijt echt ferm op dreef zenne :D Ik wou dat ik dat van mijzelf kon zeggen :)

    BeantwoordenVerwijderen